Terug

Stockel

Stockel

Het project Stockel is gelegen in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, op een achterliggend terrein waarop zich een voormalige Volvo garage bevond die intussen werd afgebroken. Pas nadat een dwars over het terrein liggende gasleiding werd verplaatst kon gestart worden aan het bouwen van het rusthuis met 94 kamers.

Door de helling in het terrein worden de kamers verdeeld over 5 verdiepingen: een onderste verdieping (-2) met kamers, technische ruimtes en parking;  de hoofdinkom met kamers en administratieve ruimtes ligt op verdieping -1; de verdiepingen 0, 1, 2 worden telkens kleiner en hebben uitkijk op enerzijds de groene daken, anderzijds op de achterliggende fiets/wandelweg.

Het gebouw wordt opgetrokken in een traditionele spouwmuurconstructie waarbij de gevels worden afgewerkt met een klassieke gevelsteen.

Bijzondere aandacht wordt besteed om het gebouw te voorzien van uitstekende energieprestaties, een perfect thermisch comfort voor de residenten te verzekeren, een perfecte akoestische en antitrilling isolatie te verzekeren, volledige toegankelijkheid voor mindervaliden aan te bieden en ook om de impact van het gebouw op de omgeving te verkleinen.

  • Type
    Nieuwbouw rusthuis
  • Ligging
    Stokkelsesteenweg 245-257 – 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
  • Bouwheer
    Immo Kapelleveld
  • Architect
    Accarain-Bouillot nv
  • Project manager
    Burco nv
  • Studiebureau Stabiliteit
    Abcis – Van Wetter nv
  • Studiebureau Technieken
    Abcis – Van Wetter nv
  • Studiebureau Akoestiek
    Venac bvba
  • Controlebureau
    Seco cv
  • Veiligheidscoördinatie
    Bureau d'études PS2 bvba
  • K-peil
    K 35
  • Oppervlakte bovengronds
    6.000 m²
  • Oppervlakte ondergronds
    800 m²
  • Aanvang der werken
    juni 2014 (afbraak: december 2013)
  • Einde der werken
    januari 2016
  • Uitvoeringstermijn
    18 maanden