Liste des articles
07/11/2013

Interbuild verwerft drie opdrachten voor appartementencomplexen

Interbuild verwerft drie opdrachten voor appartementencomplexen met een gezamenlijke contractwaarde van € 33 miljoen.

In Antwerpen realiseert Interbuild in opdracht van projectontwikkelaar Gands de Residentie Melopee (totale vloeroppervlakte 4.550 m2). Het betreft een project van 32 luxe-appartementen met één, twee of drie slaapkamers boven een drielaagse, ondergrondse parkeergarage. Residentie Melopee is gesitueerd op de kop van ‘het Eilandje’ aan de Rijnkaai met uitzicht op de Schelde, in de directe omgeving van het (eveneens door Interbuild gerealiseerde) MAS, Museum aan de Stroom. Melopee (ritmisch gezang) is de titel van een gedicht van de Antwerpse schrijver Paul van Ostaijen. Het ontwerp van Crepain Binst Architecture uit Antwerpen wordt gekenmerkt door een witte betonnen structuur met veel glas. Het woonkarakter wordt versterkt door de uitpandige terrassen, waaraan de gevel dynamiek ontleent.

Ten zuiden van het stadscentrum van Antwerpen – en eveneens pal naast de Schelde – brengt Interbuild het project Nieuw Zuid tot stand. Opdrachtgever is projectontwikkelaar Triple Living. Nieuw Zuid omvat 77 appartementen (meer dan 15.000 m2), die zijn ondergebracht in een gebouw dat twee architectonische visies verenigt. De Schelde-zijde is ontworpen door het Antwerpse bureau Poponcini & Lootens ir architecten bvba (Polo Architects). Aan de zijde Van der Sweepstraat-Waalsekaai ontwierp Atelier Kempe Thill (Rotterdam) 32 wintertuinappartementen. Onder het appartementencomplex ligt een parkeergarage.

In Bilzen (Belgisch Limburg, nabij Hasselt, Maastricht, Tongeren en Genk) bouwt Interbuild het appartementencomplex Belisa. Opdrachtgever is Skyline Limburg, een zusteronderneming van Skyline Europe en de grootste residentiële ontwikkelaar in het Brussels hoofdstedelijk gewest. Belisa (de Romeinse naam van Bilzen) telt 98 appartementen boven een ondergrondse parkeergarage (13.200 m2). De een-, twee- en driekamerappartementen hebben alle ruime terrassen met uitzicht op de groene woonomgeving. Het prijswinnende ontwerp is van de hand van de Antwerpse architecte Christine Conix, die onder meer naam maakte met het ontwerp van het Belgische paviljoen op de Expo 2010 in Shanghai.