65 jaar geschiedenis en expertise

Galère werd in 1949 opgericht door Arthur Galère. Oorspronkelijk specialiseerde het familiebedrijf zich in civieltechnische werken, meer specifiek in het herstellen van kunstwerken die tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd waren. Doorheen de jaren ontwikkelde het bedrijf zich, wierf het nieuwe medewerkers aan, diversifieerde het zijn activiteiten en breidde het zijn installaties uit.

1970, de gouden eeuw van de autowegen. Als grote liefhebber van bouwmachines is Arthur Galère één van de eersten die een volledige slipformpaver bezit, een machine waarmee ononderbroken gewapend beton gelegd kan worden. En dat is een enorme springplank voor zijn activiteiten. Galère maakt naamsbekendheid en werkt mee aan het leeuwendeel van de grote werven voor ruimtelijke ordening in Wallonië: het aanleggen van autosnelwegen, de scheepsliften van Strépy-Thieu, het viaduct van de Eau Rouge in Francorchamps, de verbinding E40-E25, …

Het jaar 1989 is een keerpunt voor Galère. Arthur Galère gaat met pensioen en vertrouwt zijn teams toe aan een nieuwe aandeelhouder, de Europese groep HBG.

In 1990 wordt er een nieuw departement opgericht: bouw. Het bedrijf werft nieuwe teams aan, bouwt een nieuwe maatschappelijke zetel en rationaliseert de dienst materiaal.

De (bouw)machines en gereedschappen worden samen ondergebracht in een volledig gerenoveerde hal die zich op een honderdtal meter van de administratieve kantoren bevindt. Deze dienst materiaal van 35.000 m², waarvan 9.000 m² overdekt, is perfect gelegen ten opzichte van de A4 (Autoroute de l’Ardenne) en groeit zo al snel uit tot één van de sterkste materiaaldiensten in de sector.

Om ervoor te zorgen dat Galère steeds dicht bij zijn klanten staat, wordt er in 2001 een tweede bedrijfszetel geopend in Charleroi. Zo kan het bedrijf van Luik tot Henegouwen zijn activiteiten rationeler organiseren voor heel Wallonië.

In november 2002 neemt Koninklijke BAM Groep de activiteiten van de groep HBG over. Galère krijgt een nieuwe aandeelhouder, maar zet zijn ontwikkeling en activiteiten verder.

In 2008 wordt er een Luxemburgs filiaal opgericht, zodat Galère ook projecten kan realiseren op het hertogelijke gebied. Daar verwezenlijkt het bedrijf bijzonder belangrijke civieltechnische werven, zoals de wegentunnels van Grouft en Stafelter, de passage boven het station van Luxemburg en het spoorwegviaduct van Pulvermühle.

Vandaag kan Galère bogen op 65 jaar ervaring. Het bedrijf blijft nieuwe projecten bouwen en ontwikkelen, met dezelfde kenmerkende passie en vastberadenheid, klaar om zijn toekomstige uitdagingen aan te gaan. Steeds met één doel voor ogen: zijn klanten tevredenstellen.